DIESSENS FOTOALBUM nr. 1177

Gepubliceerd op 8 januari 2024 om 18:59

Carnaval nadert met forse schreden. Daarom een foto in deze rubriek uit het rijke Diessense carnavalsverleden. In de jaren ’80 van de vorige eeuw waren er in Diessen maar liefst twee raden van elf: één van de Stopnaolden, het officiële dorpscarnaval (thuis in de Eikelaar) en één van de Tonnedraogers, het cafécarnaval van café-zaal ’t Tunneke aan de Julianastraat. De eigenaars van ’t Tunneke, Ton en Sien van den Aker, namen samen met hun stamgasten het initiatief om ook een carnavalsclub op te richten met de toepasselijke naam de Tonnedraogers.

Daarbij hoorde natuurlijk ook een raad van elf met prins, prinsenbal, onderscheidingen e.d. Het Tunneke was in de hele regio bekend als danszaal voor ouderen. Ook tijdens de carnavalsdagen was het hier volle bak met danslustige ouderen. Hierbij waren de Tonnedraogers graag geziene gast(her)en. Ze hadden goede contacten met De Stopnaolden en de Haghorstse Durdauwers. Ook met de andere cafécarnavalsclubs de Herbergiers (Baarschot), Bras van café De Zwaan en de Kerkuilen van Kerkzicht. Vanaf 1979 hielden de Tonnedraogers in ’t Tunneke samen met de Jongerensoos Diessen voor het eerst in Diessen tonpraotavonden, aanvankelijk nog met alleen regionale deelnemers. In 1981 was Jan van Riel (een echte Tonnedraoger) de eerste winnaar van de Diessense tonpraoterswedstrijd.

Foto 15 jan. 1984 van Gust de Vries: Raad van Elf van carnavalsclub de Tonnedraogers, 

Staande v.l.n.r. Ad Jansen – Tinus van Gestel – Jan van Laarhoven – Gust Lathouwers (prins) – Jac Kroot – Ruud Lathouwers – Jan Plasmans. Zittend v.l.n.r. Jan van Riel – Wim Jansen – Wim Deenen – Ton van Doormaal - ??.

Reageren op deze rubriek kan hieronder

Raad van Elf van carnavalsclub de Tonnedraogers, 15 jan. 1984, foto van Gust de Vries

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.