DIESSENS FOTOALBUM nr. 1178

Gepubliceerd op 21 januari 2024 om 15:58

Op 1 mei 1971 was deze Diessense volksdansgroep, bestaande uit leden van de K.P.J. (Katholieke Plattelands Jongeren) uit Diessen als eerste geëindigd op de Interkring Culturele dag in de Stadsschouwburg in Tilburg. Een week later, op 16 mei 1971, maakte Gust de Vries deze groepsfoto van de 12 volksdansers met Wim Jansen, die voor de begeleidende muziek zorgde. De melodie waarop gedanst werd, was ‘Gort met stroop’. Via Google kan men deze dans nog terugvinden. De volksdansers droegen door enkele KPJ-ers zelfgemaakte kostuums. Als prijs kregen ze een hanger vervaardigd door de Oisterwijkse keramist Henk Potters.

Volksdansers van K.P.J. Diessen, die op 1 mei 1971 de eerste prijs wonnen op de Interkring Culturele Dag in de Stadsschouwburg in Tilburg. 

V.l.n.r.  Door van Riel Jd. - Theo Hendrikx - Ria van Riel Fd. - Wim Jansen - Janus van Gestel Jz. - Carine Geerts - Harry Reijrink Wz. Zittend v.l.n.r. Suzanne van Riel - Jos Reijrink - Sjan van Dorst - Ton van Helvoirt - Marian Jansen - Nies van Gestel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.