Diessens Fotoalbum

Hard op weg naar 1900 geplaatste foto's

Uitgelicht


DIESSENS FOTOALBUM nr. 1189

Vanaf de jaren ’70 tot en met het begin van deze eeuw was er in Diessen een Jongerenkoor. Jongelui van 12 tot 16 konden hiervan lid zijn. De eerste dirigent was Jac Linnemans. Na een paar jaar nam Theo Wagenmakers, onderwijzer aan de Diessense lagere school het (dirigenten)stokje over. Vele jaren was hij het uithangbord van het koor. Aanvankelijk zong het koor iedere maand een Jongerenmis op zaterdagavond om 19:00 uur in de Willibrorduskerk. Opvallend druk was het dan in de kerk, want het koor zong populaire liedjes en gebruikte Nederlandse teksten. De muziekgroep die het koor begeleidde bestond toen uit Esther Kemmere, Joop Snik en Ben Hagenberg. Bijgaande foto van het koor dateert van 27 oktober 1988.

Lees meer »

DIESSENS FOTOALBUM nr. 1188

Het Perenlaantje. Zo wordt dit paadje aan de westrand van de Kloostertuin in de volksmond genoemd. In de DiessenApp schrijft redacteur Jan Smulders het in 2020 in beeldende taal:

Lees meer »

DIESSENS FOTOALBUM NR. 1187

We weten niet precies wanneer deze foto gemaakt is, vermoedelijk in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Afgebeeld is het gezin van Driek en Mieke de Brouwer-de Kort. Ze hadden een boerderij aan de Waterstraat 7. Misschien is de foto gemaakt bij de zilveren bruiloft.

Lees meer »

DIESSENS FOTOALBUM nr. 1186

Op zaterdag 4 mei j.l. werd bij de jaarlijkse Dodenherdenking in Diessen aandacht besteed aan Jan de Vries. Deze 21-jarige Diessenaar was in de Tweede Wereldoorlog de enige Diessense militair die na gevechten in mei 1940 sneuvelde. Twee bestuursleden van de Stichting Erfgoed Diessen lazen tijdens de herdenkingsdienst een aangrijpende briefwisseling voor van de gewonde soldaat Jan de Vries vanuit zijn ziekbed in een Haags ziekenhuis met zijn familie in Diessen. Op 26 mei 1940 bezweek hij aan zijn verwondingen, waarna hij op het kerkhof in Diessen werd begraven.

Lees meer »

DIESSENS FOTOALBUM nr. 1185

Bijgaande foto dateert van het begin van de vorige eeuw. We zien hier Sjef Verhoeven (1862-1955) en zijn echtgenote Jans Verhoeven-Evers (1863-1938). Sjef (Jozef) boerde na zijn huwelijk in 1896 op de boerderij van zijn schoonvader Adriaan Evers aan de Hooge Haghorst. Omstreeks 1910 vertrokken Sjef en Jans naar boerderij Hoekje 16 (voorheen Lurinx Eind nummer 2). Hun kinderen waren:

Lees meer »