DiessenApp

Klik hieronder voor openen DiessenApp

Tijdens het feestweekend van Diessen1650 werd De DiessenApp gepresenteerd. De DiessenApp is een initiatief van de Stichting Erfgoed Diessen en is een uniek middel om op een laagdrempelige wijze meer te weten te komen over het vele moois dat Baarschot, Haghorst en Diessen te bieden hebben.

barstensvol informatie

De DiessenApp zit barstensvol informatie over straatnamen, monumenten, kunstwerken, natuurgebieden, bijzondere plaatsen, mooie wandelingen en eet- en drinkgelegenheden in onze dorpen. Zowel inwoners die meer willen weten over hun eigen omgeving als toeristen en andere belangstellenden van elders komen zo meer te weten over het lokale erfgoed.

De DiessenApp is gratis en zeer eenvoudig op de mobiele telefoon te installeren vanaf deze webpagina. De website is te benaderen met een PC, Mac, laptop, tablet of Ipad.

Realisatie

De redactie van de DiessenApp is in handen van Ad van Doormaal, Wil Vennix en Ad van Korven. Jan Smulders en Ad Reijrink leverden inhoudelijke bijdragen en Martèl van Nieuwkuijk werkte mee aan de technische installatie.

De gemeente Hilvarenbeek, Ondernemend Hilvarenbeek (‘Het is hier echt’)  en Stichting Diessen1650 maakten de DiessenApp financieel mede mogelijk. Verder gaat grote waardering uit naar Van Laarhoven ICT uit Diessen, die de technische basis legde voor het hele project.

PWA

De DiessenApp is een zogeheten Progressive Web App (PWA). Dit is een vrij nieuwe ontwikkeling, waarbij de basis een website is die, op een smartphone of ander mobiel device geïnstalleerd, zich ontpopt als een app. Het is hierbij niet nodig om de app aan te bieden via één van de bekende app-stores. Hopelijk zal de DiessenApp een voorbeeld zijn voor andere dorpen om daar, met dezelfde techniek, vergelijkbare apps op te zetten.

ZO INSTALLEER JE DE DIESSENAPP

De PIE WIE EE volgens J. Smulders