DiessenApp

Gids en reisgenoot

voor Diessen, Baarschot en Haghorst


Uniek

De DiessenApp is een uniek middel om op  laagdrempelige wijze meer te weten te komen over het vele moois dat Baarschot, Haghorst en Diessen te bieden hebben.

De App kan thuis geraadpleegd worden om meer te weten te komen over een straat en haar geschiedenis. Maar ook onderweg  kunt u de wetenswaardigheden opzoeken over de plek waar u op dat moment bent.

Eenvoudig en gratis

De DiessenApp is gratis en zeer eenvoudig op de mobiele telefoon te installeren vanaf deze webpagina.

Pwa

De DiessenApp is een zogeheten Progressive Web App (PWA). Dit is een vrij nieuwe ontwikkeling, waarbij de basis een website is die, op een smartphone of ander mobiel device geïnstalleerd, zich ontpopt als een app. Het is hierbij niet nodig om de app aan te bieden via één van de bekende app-stores. Hopelijk zal de DiessenApp een voorbeeld zijn voor andere dorpen om daar, met dezelfde techniek, vergelijkbare apps op te zetten.

Barstensvol informatie

De DiessenApp zit barstensvol informatie over straatnamen, monumenten, kunstwerken, natuurgebieden, bijzondere plaatsen en eet- en drinkgelegenheden in onze dorpen vam ondernemers die ons een warm hart toedragen. Zowel inwoners die meer willen weten over hun eigen omgeving als toeristen en andere belangstellenden van elders komen zo meer te weten over het lokale erfgoed.

Wandelingen

De App bevat wandelingen. De eerste wandelingen werden erop gezet door Diessen 1650. In de zomer van 2023 worden wandelingen toegevoegd.

Jong Nederland Diessen plaatst jaarlijks de kerststallenroute op de DiessenApp

Realisatie

De redactie van de DiessenApp is in handen van Ad van Doormaal, Wil Vennix en Ad van Korven. Jan Smulders en Ad Reijrink leverden inhoudelijke bijdragen en Martèl van Nieuwkuijk werkt mee aan de technische realisatie, waaronder de installatie van wandelroutes.

De gemeente Hilvarenbeek, Ondernemend Hilvarenbeek (‘Het is hier echt’)  en Stichting Diessen1650 maakten de DiessenApp financieel mede mogelijk. Verder gaat grote waardering uit naar Van Laarhoven ICT uit Diessen, die de technische basis legde voor het hele project.