DUIZENDSTE FOTO OP DIESSENS FOTOALBUM

Gepubliceerd op 10 mei 2023 om 13:22

We hebben een nieuwe mijlpaal bereikt: de 1000ste foto in ons Diessens Fotoalbum. Ruim een jaar zijn we bezig om deze digitale album te vullen met oude foto’s van Diessen, Haghorst en Baarschot. We zijn begonnen met de foto’s die eerder sinds 1978 in de aloude Fotorubriek stonden. We hebben vorig jaar bij de naamsverandering gewoon verder geteld. Vandaar dat we al tot nummer 1161 zijn gevorderd. Daarvan zijn er al zo’n zevenhonderd naar onze album verhuisd.

Daarnaast zijn er nog zo’n driehonderd andere foto’s op geplaatst. Het bijzondere van het Diessens Fotoalbum is dat je via de zoekfunctie met trefwoorden (voor-/achternaam, jaartal, naam van de gebeurtenis, plaats waar de foto gemaakt is) gemakkelijk een foto kan vinden. Bovendien kan men de foto uitvergroten. Het is de bedoeling dat in de toekomst nog veel meer foto’s in ons Diessen Fotoalbum komen. Een werkgroep is al ruim een jaar wekelijks bezig om foto’s uit ons omvangrijke archief (meer dan 20.000 foto’s) te selecteren. 

Probeer zelf maar eens uit hoe ons Diessens Fotoalbum werkt. Ga naar de bovenste balk en klik op ‘Diessens Foto-album’. Je ziet meteen de zoekbalk. Toets daar bijvoorbeeld je achternaam of die van een bekende uit ons dorp in. Klik op ‘Zoek’ en je ziet op hoeveel foto’s die naam voorkomt. Onder de foto staan alle bekende gegevens. Ga maar eens experimenteren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.