DIESSENS FOTOALBUM nr. 1182

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 12:14

Toontje Vingerhoets (Bie) en zijn vrouw Sus Vingerhoets-van den Heuvel hadden van 1922 tot 1964 een kruidenierswinkel aan het Laar A58, zoals het toen nog heette, nu Docfastraat 3. Ze verkochten sigaren, sigaretten, ellegoed (op de rol), knopen, boordenknoopjes, klompen, stopgaren, sokkensajet (om sokken te breien of te stoppen), levensmiddelen, kwatta’s en Klokzeep. In de volksmond was het ‘het winkeltje van Tôntje en Suske Bie’. Ze hadden een groot gezin, dat in 1931 door meester Sevens (onderwijzer aan de Diessense jongensschool) van klein naar groot op de foto werd gezet.

Meer over de kruidenierswinkel van Toontje en Suske Vingerhoets en andere verdwenen winkels in Diessen is te lezen in onze uitgave ‘Hers en geens dur Diessen’ deel 13 (2005) in het hoofdstuk ‘Verdwenen winkels’ door Ad van Doormaal. Dit boekje is nog verkrijgbaar via onze webshop. Ook in onze DiessenApp (gratis te downloaden via onze site op uw telefoon) kunt u informatie vinden over de Docfastraat, zoals de oorsprong van de naam en algemene informatie. Zo leest u in de DiessenApp:

“Tot 1950 was Docfastraat 11 de laatste woning aan deze weg vanaf het Laarplein. Na deze woning stapte de wandelaar de weidsheid van het buitengebied in. De straat, beter gezegd: het pad, liep door tot aan de toenmalige T-kruising met het Plassepadje – op het punt waar je nu rechts de Van der Lindenstraat inloopt. Op die splitsing begint het huidige voetpad, het enige dat nog over is van het voormalige Plassepadje.

Kinderen van Toontje en Suske (Bie) Vingerhoets-van den Heuvel in 1931.

Van links naar rechts: Siska (in stoel) – Toontje – Jo – Frans – Cor – Lies – Anny – Harrie – Sus – Piet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.