DIESSENS FOTOALBUM nr. 1171

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 11:59

Hers en geens dur Diessen deel 31 komt eraan. Daarin is een hoofdstuk opgenomen over het zogenaamde ‘Wild Voetbal’. Ad van Doormaal schrijft daarin over dit intussen vrijwel uitgestorven fenomeen aan de hand van zijn eigen elftal Baarschot 2.  Ook enkele andere Diessense teams komen ter sprake, o.a. FC De Eikelaar, het café-elftal van het voormalige Diessense café-zalencentrum De Eikelaar van Jan en Joke van Hoof.

Eén keer per jaar voetbalde FC De Eikelaar tegen De Jaogers, die net als zij hun thuisbasis hadden in het Diessense café. Het jagersteam bestond o.a. uit de twee broers Gimbrère en hun jachtgenoten, waarbij ook enkele Diessense drijvers. Het voetbaltreffen op het voormalige voetbalterrein aan de Beerseweg begon vaak met een ludieke uitwisseling van ‘vaantjes’. Zo bestond het ‘vaantje’ dat de aanvoerder van de jagers ooit aan die van De Eikelaar overhandigde uit een levend biggetje. De aanvoerder van De Eikelaar nam het in dank mee naar huis en mestte het beestje vet, waarna het door het team via de barbecue werd genuttigd. De aftrap werd meestal verricht door de ‘jachtaalmoezenier’ pater Bekedam of door een geweerschot van jachtopziener Raaymakers. Na afloop van de wedstrijd, vermoedelijk in 1987, werd bijgaande foto van beide elftallen gemaakt.

Groepsfoto van de voetbalelftallen van FC De Eikelaar en De Jaogers op het veld aan de Beerseweg, vermoedelijk in 1987.

Staande v.ln.r. ? – Rien Schilders – Hans van Berkel - ? – Munnus Gimbrère? – pater Bekedam? – Emile Gimbrère? - ? - ? - ? - ? – Frans van Riel - ? Arné van Hees? – Sjef Smetsers – Toon Dirkx (scheidsrechter).

Gehurkt v.l.n.r. ? – Jan van Abeelen – Christ van Puijenbroek – Piet van Abeelen (keeper) – Ad v.d. Meijdenberg - Michel Vugts – Noud van Gils? – Sjef Eras – Harco van Hees – Ad van Dijck – Michon de Brouwer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.