DUIZENDSTE FOTO IN DIESSENS FOTOALBUM nr 1161

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 om 22:28

Bijgaande foto is de duizendste die in dit DIESSENS FOTOALBUM en op de Brabant Cloud van Erfgoed Brabant staat. De foto’s in dit album zijn voor iedereen makkelijk te bekijken en te downloaden. Wij proberen de foto's te voorzien van zoveel mogelijk gegevens, waardoor u via de zoekfunctie met een trefwoord (jaartal, plaats, naam, evenement) de foto waarnaar u op zoek bent, kunt vinden. Bijgaande foto uit ca. 1977, die we kregen via Heemkundige Kring Hilvarenbeek, stond in het voormalige Beeks Weekblad en is genomen in café Kerkzicht. Pierre van den Hoven was toen de kastelein (van 1974 tot 1978). We zien een aantal Diessense jongelui, die op een 27 mc meeting waren afgekomen

De 27 mc ofwel het ‘bakkie’ is de voorloper van de mobiele telefoon, internet en de moderne communicatietechnieken. In de jaren ’70 en ’80 was het ‘tokkelen’ (het zenden met een bakkie) een populaire hobby onder de jeugd. Hiervoor moest men officieel een vergunning hebben, maar velen deden het illegaal, waarbij de tv van de buren wel eens storingen vertoonde! Men had vaak originele zelfgemaakte QSL/QSO kaarten, die CB-ers (zo werden degenen die gebruik maakten van de z.g. 27 mc Citizens Band genoemd) elkaar toestuurden na een “QSO”, dat wil zeggen een verbinding. In Diessen, Haghorst en Baarschot waren er veel liefhebbers met prachtige namen en mooie zelfontworpen kaarten. Een greep uit de bijnamen: Hoempa-Pa, De Duiventil, De Wegpiraat, The Golden Eagle, Flippie Flink, André Asterix, Speurkat, Daffy Duck, Pater Noster, Billy Boy, Spruitje, Het Zwaantje, Sjoeleke de Panter, Kippenboer, Truckmobil Toon, Motermuis, Truckstar, Che Guevara, Barbapapa, Lady Kwetterbek. Op bijgaande foto zien we twee van die QSL-kaarten: links De Zendsmurf van Ron Hermus en rechts Paternoster van Chris Aerts.

 

Van links naar rechts herkennen we: Arnold Verhoeven, Ron Hermus (met koptelefoon en microfoon), Marcel Verhoeven, Chris Aerts (middenachter vóór de jukebox), ?? , Leon van Bijsterveldt (rechts achter de tafel), Kees Vugts, Ruud Lathouwers, ??, Gerné van de Corput, Eric Aerts. De jongen met het brilletje in het midden is misschien Erik van Roovert. (Met dank aan Chris Aerts voor de namen).

Grote belangstelling van de jeugd tijdens de 27 mc meeting in café Kerkzicht in Diessen (ca. 1977).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.