DIESSENS FOTOALBUM nr. 1160

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 om 22:28

Bijgaande foto dateert van 31 mei 1948 en is gemaakt in de Lombartsstraat vóór de boerderij van Brord en Hanna van Gils-Moonen. Zijn zoon Dam was een week eerder tot priester gewijd en deed daarna in Diessen in de Willibrorduskerk zijn Eerste H. Mis. In een processie vertrok een stoet met bruidjes, familie en buurt naar de kerk. De foto toont het gezelschap.

Damasus Cornelius van Gils werd in Diessen geboren op 24 april 1923, precies honderd jaar geleden. Hij overleed in ’s-Hertogenbosch op 14 januari 1971 in de leeftijd van 47 jaar. Na zijn priesterwijding was hij kapelaan in Schaijk en Eindhoven en van 1962 tot 1967 rector van ‘De Ruwenberg’ in St. Michielsgestel. Hij werd begraven op het R.K. Kerkhof te Diessen.

We herkennen links meester V.d. Meer (hoofd van de jongensschool) – daarnaast Koos Teurlings – daarnaast Sjan Wijnhoven (dame met hoed) – de bruidjes v.l.n.r. Lucia de Jong, Sjan Sevens, Toos van Korven (Hoekje), ?,  rechtsonderaan met zwarte krullen Els van Hoof en Jo Baars – in het midden neomist Dam van Gils – naast hem links zijn vader Brord van Gils – rechts achter Dam zijn zus Bertha van Gils – rechts daarnaast zijn jongste broer Nico van Gils – zijn tante zuster Damasa van Gils – rechts daarnaast broer Wim van Gils.

Priester Dam van Gils op 31 mei 1948 vanaf zijn ouderlijk huis aan de Lombartsstraat op weg naar de Willibrorduskerk in Diessen, waar hij zijn Eerste H. Mis gaat opdragen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.