DIESSENS FOTOALBUM nr. 1151

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 om 22:25

In deze rubriek ruimen we graag een plaatsje in voor een honderdjarige. Op 10 december j.l. telde onze gemeente weer een eeuweling: Tonnie Meijs-van Korven. Samen met haar kinderen en kleinkinderen vierde ze dit; ook met de bewoners van de Clossenborch, waar ze sinds 2009 woont.

Foto: Tonnie Meijs-van Korven op haar trouwdag, 29 april 1953.

Tonnie van Korven werd op 10 december 1922 in Oirschot geboren. Daarna is de familie Van Korven-Pasmans in de Heistraat in Baarschot gaan wonen. Ze had één broer en zes zussen. Tonnie heeft op verschillende plaatsen ‘gediend’, waaronder in de Tweede Wereldoorlog bij slager Sjef en Annie Hobbelen in Tilburg. Daarna bij boer Kees Donkers in Moergestel, waar haar latere man Sjef Meijs ook als knecht werkte. Ze kregen verkering en betrokken na hun trouwen een noodwoning bij het ouderlijk huis van Tonnie in de Heistraat in Baarschot.

Ze hebben zeven kinderen gekregen en zijn gaan wonen in de Heuvelstraat in Diessen. Moeder Tonnie hield varkens en konijnen voor wat extra inkomsten en pa Sjef ging werken in de textiel en daarna bij de Volt in Tilburg. Tonnie is altijd erg actief geweest; ze heeft hard gewerkt voor haar gezin, ze heeft veel gefietst met Sjef, was actief met handwerken en bij de KBO Diessen. Ze hebben nooit een auto gehad. Na de pensionering van Sjef zijn ze gaan wonen in de Van den Elsenstraat en later op de Zijthorst in Diessen. Tonnie heeft in haar honderd jaar veel noviteiten leren kennen, zoals de televisie, de wasmachine, diverse andere elektrische apparaten, de telefoon, daarna de mobiele telefoon, computers, enz. Sinds februari 2009 woont ze in de Clossenborch waar ze het goed naar haar zin heeft en waar ze ook dagelijks nog het nieuws volgt over Diessen en de gehele wereld. (Informatie + foto via zoon Cees Meijs).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.