DIESSENS FOTOALBUM nr. 1148

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 om 22:22

Kopgroep tijdens de klassieker van de Internationale Omloop ’t Molenheike op zaterdagmiddag, 1992. V.l.n.r. Bunki Bankaitis (USA), ???, Petra de Bruin, Monique de Bruin. Opnieuw een foto uit de roemruchte geschiedenis van de Internationale Omloop ’t Molenheike, die Diessen, Haghorst en Baarschot van 1982 tot 1994 als wielerdorp op de kaart zette. Initiatiefnemer van de Omloop was Diessenaar Toon Donkers, in 1982 voorzitter van Wielervereniging Diessen.

In zijn jonge jaren was hij een niet onverdienstelijke amateurwielrenner, m.n. veldrijder. Hij kwam op het idee om in plaats van het traditionele ‘rondje om de kerk’ een grotere ronde te laten verrijden. Van Diessen naar Esbeek, dan via de hobbelige klinkerweg van de Groenstraat (die al gauw werd omgedoopt tot De Hel van de Groenstraat) naar Baarschot en dan terug naar Diessen. Een parcours van bijna 8 kilometer rondom een gebied dat bekend stond als het Molenheike. Vandaar de Omloop ’t Molenheike. Daar hadden de renners wel oren naar. De eerste editie in 1982 was meteen een succes. Een jaar later verschenen de eerste buitenlandse rensters aan de start. Het initiatief groeide uit tot een vierdaagse etappewedstrijd voor vrouwen, die ruim tien jaar lang Diessen wereldfaam gaf.

Hers en geens dur Diessen deel 30 is geheel gewijd aan de opkomst en teloorgang van dit voor Diessen zo unieke evenement. Op zaterdag 19 november wordt deze Molenheike-special gepresenteerd tijdens een groots opgezet Wielercafé in Hercules. Het geheel wordt opgenomen via Kempen TV en wordt gepresenteerd door de bekende wielerspeaker Rien van Horik. Aan bod komen: de organisatie, de rensters, de sponsors, de gastgezinnen en de vele vrijwilligers. Tussendoor is er muziek van Taxi Naar Poppel. Alle belangstellenden zijn op zaterdag 19 november vanaf 19:30 uur van harte welkom in de Theaterzaal van partycentrum Hercules te Diessen. Vanaf maandag 21 november ligt het boekje voor € 10 te koop bij PUUR Plasmans in Diessen en bij boekhandel Peter Swaanen in Hilvarenbeek. Hier zijn ook de deeltjes 1 tot en met 29 van de serie te koop. Ook in de SHOP zijn de boekjes verkrijgbaar. 

                                                     

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.